3x GIO Award 2016


Jaarlijks worden de Goed Industrieel Ontwerp (GIO) awards uitgereikt aan producten die volgens de jury voldoen aan de strikte beoordelingscriteria. Deze week werd bekend dat drie door ons ontworpen producten de GIO Erkenning voor 2016 mogen voeren. Alle winnende producten worden tijdens Dutch Design Week van 22 – 30 oktober tentoongesteld aan het publiek in het Klokgebouw in Eindhoven.

De volgende producten – door GBO in opdracht ontworpen- kregen een GIO Erkenning 2016:

  • De verpakking voor het huismerk wasverzachters van Jumbo – De zachte vormgeving van deze verpakking sluit optimaal aan bij de beleving van wassen en is zeer handig in gebruik.
  • De Urban Combi van Rioned – een speciaal voor lage kelders ontwikkeld rioolreinigingsvoertuig dat zo ontworpen is dat Rioned deze zelf kan produceren. Het revolutionaire design van het voertuig, wordt als trendsetter gezien in de branche.
  • De swings van JASNO – verticale lamellen met een verrassend 3D effect door een innovatief draaisysteem, uitgerust met een speciaal ontwikkelde kindveilige hanger aan het bedieningskoord.

Op maandag 24 oktober mogen de winnaars van 2016 hun GIO Erkenning in ontvangst nemen tijdens een dinershow in het Klokgebouw te Eindhoven. Tijdens deze avond zullen tevens de winnaars van de Special Awards of Excellence bekend worden gemaakt.