Imants, een Nederlandse landbouwmachinefabrikant, benaderde ons voor een nieuw design spitmachine.


Tijdens het ontwerpproces van de 33-serie spitmachine ontwikkelden we een heldere designtaal die in een later stadium ook op andere machines toegepast kan worden: eenvoudige, geometrische vormen zonder overbodige details, waarmee het functionele en robuuste karakter van de machine onderstreept wordt. Als hoofdkleur combineerden we het bestaande Imants-blauw met matzwart en gele accenten. Door deze combinatie blijft de machine ook vanaf grote afstand duidelijk als Imants-product herkenbaar. Ten opzichte van het oorspronkelijke model verlaagden we de flanken van de machine, waardoor de 33-serie niet alleen slanker oogt dan zijn voorganger, maar er voor de productie ook minder materiaal nodig is.

Begin 2015 stond de 33-serie spitmachine ter ere van het Van Gogh inspiratiejaar, als onderdeel van een design expositie, in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch!

 

Activiteiten:

  • Productdesign
  • Engineering
  • Design management

 

Uitgelicht: Begin 2015 stond de 33-serie spitmachine ter ere van het Van Gogh inspiratiejaar, als onderdeel van een design expositie, in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch!

Want to know more?

Jeroen op ten Berg

director - new Business / partner

jotberg@gbo.eu

Awards

Want to know more?

Jeroen op ten Berg

director - new Business / partner

jotberg@gbo.eu