Naast het ontwerp van concrete producten, creëren onze creatieve professionals ook eigenzinnige concepten. Een goed voorbeeld hiervan is de Parkur; een conceptontwerp voor een caravan, bedoeld om de gebaande paden te verlaten.


Vrijheid en avontuur stonden centraal in het designproces. De vier wielen, waarvan alleen de twee voorste sturen, maken het model enorm geschikt voor het ruwe terrein. Uiteraard is met het comfort voor de reizigers rekening gehouden. Binnen bevindt zich een ruim tweepersoonsbed met daaronder opbergruimte die vanaf beide zijn toegankelijk is. Om het ultieme vrijheidsgevoel te creëren is een groot dakraam boven het bed geplaatst. Een keuken is niet nodig, avonturiers koken immers buiten!

Waar bij de allereerste caravan avontuur nog centraal stond, verdween dit aspect in de twintigste eeuw steeds meer naar de achtergrond. Met de Parkur brengt GBO de caravan terug naar de basis: een kampeermiddel om het avontuur tegemoet te trekken!

Het ontwerp is in eerste instantie bedoeld om de aandacht te trekken, zoals automerken dat vaak met conceptcars doen. Productieplannen zijn er nog niet.

 

Activiteiten:

  • Conceptontwikkeling en innovatie
  • Productdesign

 

Uitgelicht: ‘Naast projecten voor onze opdrachtgevers ontwikkelen we ook eigen producten en concepten’.

Want to know more?

Jeroen op ten Berg

director - new Business / partner

jotberg@gbo.eu

Awards

Want to know more?

Jeroen op ten Berg

director - new Business / partner

jotberg@gbo.eu