iF DESIGN AWARDS 2018


Vrijdag 9 maart zijn de winnaars van de iF DESIGN AWARDS 2018 officieel bekend gemaakt. GBO Innovation makers feliciteert Twickto met de welverdiende iF gold award 2018. Het designteam uit Helmond heeft een grote bijdrage geleverd om Twickto constructiespeelgoed voor kinderen te realiseren; naast concept ontwikkeling, het design en de engineering van alle onderdelen heeft het grafisch team de manuals en de verpakkingen ontworpen. Verder begeleiden wij het productieproces en bewaken wij de kwaliteit van alle constructiespeelgoed producten. Klik hier voor ons iF gold award persbericht.

 

Constructiespeelgoed met een verhaal
Het idee voor Twickto heeft twintig jaar op de plank gerijpt, tot Robin de Wilde de zoon van uitvinder Gert-Jan de Wilde in 2015 besloot het constructiespeelgoed verder uit te ontwikkelen en te vermarkten. Enthousiast vertelt Robin de Wilde: “Mijn vader nam me meerdere keren mee naar de internationale speelgoedbeurs Spielwarenmesse in Duitsland. We kwamen tot dezelfde conclusie: er is niets dat zelfs maar op afstand vergelijkbaar is. Dus ik zei: laten we het in iets groots veranderen. Dit is mijn ambitie nu.”

 

The world of endless creations
Twickto is constructiespeelgoed dat zich met name richt op kinderen van 6 jaar en ouder. De basis bestaat uit losse bouwstenen ‘Bricks’ die aan elkaar getwist en geklikt worden middels ‘Twicks’. Samen vormen al deze bouwsteentjes een bouwwerk. Door de symmetrie kan je met Twickto alle kanten op bouwen, waardoor eindeloos veel en grote constructies mogelijk zijn. Uit elke bouwdoos zijn maar liefst 4 bouwvoorbeelden te creëren maar uiteindelijk zijn oneindig veel creaties te verzinnen: Twickto stimuleert creatief denken. Meer informatie over Twickto.

 

Succes by innovation
Het GBO team uit Helmond: ‘We zijn enorm trots op het resultaat van deze succesvolle samenwerkingen met Twickto. Uit 6.402 inzendingen hebben 75 bijzondere inzendingen de speciale onderscheiding: iF gold award ontvangen.

De internationale iF-jury zegt hierover het volgende: “Hats off to Twickto for designing this construction toy that takes simplicity to a new level. The challenge is to use the few intelligent components to build very concrete toys. It stimulates creative thinking by using a systematic approach in the design of the parts.

 

Het 65ste jaar iF DESIGN AWARD
De iF DESIGN AWARD is een wereldwijd erkend handelsmerk voor uitmuntende producten en ontwerpen, dat jaarlijks word georganiseerd in Hamburg. In 2018 kwamen er 6.402 inzendingen uit 54 landen binnen. De 63 onafhankelijke internationale juryleden stonden van 23 tot en met 25 januari 2018 voor een moeilijke taak, het selecteren van de winnaar. Alle winnaars worden gefeliciteerd tijdens de officiële ceremonie, de iF design award night bij BMW Welt in München, deze vindt plaats op 9 maart 2018 in de avond.

 

About GBO Innovation makers
Wij zijn ervan overtuigd dat de kracht van innovatie, groei mogelijk maakt en duurzame bedrijfsactiviteiten creëert. Wij ontwerpen, ontwikkelen en leveren innovatieve producten, boven verwachting… sinds 1990. Voor meer informatie over GBO.

 

Voor meer informatie en afbeeldingen met een hogere resolutie kunt u contact opnemen met Frank d’Achard van Enschut, Creative – Marketing/Communication bij GBO Innovation makers, via 0888886900 of 06 55305262 fdachard@gbo.eu.