AvL Motion introduceert nieuwe machine

December 17, 2020

AvL Motion versnelt de serieproductie van haar AvL Compact S1560, een autonome robot voor het oogsten van witte asperges. De supersnelle robot die met één operator zo’n 9.000 asperges per uur kan oogsten, is vanaf komend voorjaar te bestellen. De versnelde ontwikkeling van de oogstrobot wordt mogelijk gemaakt door een Innovatiekrediet van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een financiële impuls van bestaande aandeelhouders: Brightlands Agrifood Fund, Future Food Fund en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Het ontwerp van de machine is opgetekend door GBO Innovation makers.

Supersnelle robot

AvL Motion heeft een druk seizoen achter de rug, met mooie resultaten. Oprichter Arno van Lankveld: “Ondanks de verkorte testperiode door corona, hebben we dit seizoen laten zien dat we in staat zijn om een supersnelle robot te bouwen die 9.000 asperges per uur kan oogsten. Ook over de wendbaarheid, de eenvoudige bediening en het onderhoudsgemak hebben we veel complimenten gekregen. De AvL Compact S1560 is voor de aspergeteelt wat Mercedes is voor de Formule 1: “Hij is snel, betrouwbaar en levert onder alle omstandigheden een topprestatie.”

Van Lankveld: “Dankzij de nieuwe investeringsronde kunnen we de oogstrobot een jaar eerder productieklaar maken. Het serieproduct waaraan we nu werken is straks volledig elektrisch, zonder hydrauliek. We streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. En we zijn heel blij met onze financiële partners die ons daar met deze nieuwe investering in steunen.”

De nieuwe robots worden aan het begin van het aankomend aspergeseizoen gepresenteerd. Potentiële klanten kunnen dan twee AvL-robots aan het werk zien op de Nederlandse en Duitse aspergevelden.

Bron: https://www.bom.nl/over-bom/actueel/avl-motion-versnelt-serieproductie-aspergeoogstrobot

Frank d'Achard van Enschut

Creative Engineer

Frank is passionate about exploring the intersection of design and engineering and sharing this enthusiasm to the outside world.

Want more inspiration?

Sign up for our newsletter.

Smart data project

Binnen GBO Innovation makers is Erik Scheepers verantwoordelijk voor alle productieprojecten. Omdat wij zowel producten vormgeven, technisch ontwikkelen en compleet kunnen leveren is er veel

Home

Why GBO Innovation makers?

Who are we?

What moves us?

Why GBO Innovation makers

Who are we?