GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Papier converter

Modulaire converter

modulaire converter

Ranpak_Geami_Wrap_n_Go_Professional_equipment_2D_Tekening

Project scope

De Geami Wrap ’n Go™-converter zet gestanst kraftpapier om tot een beschermende 3D-honingraatstructuur.  Bij de start van het project was de uitdaging vanuit Ranpak: ontwerp een economisch waardevolle, compacte, gebruiksvriendelijke papierconverter voor de retailmarkt. 

Impact

Het modulair ontwerp stelt de gebruiker in staat om aan zijn eigen zeer specifieke verpakkingsbehoeften te voldoen. Deze kleine en op de detailhandel gerichte oplossing is uitstekend geschikt voor verpakkingsomgevingen in winkels. Het uniek ontworpen systeem is gepatenteerd en won een internationale designprijs.

Sector:
Ranpak_Geami_Wrap_n_Go_Professional_equipment_product_render_5

Uniek gepatenteerd ontwerp

De Ranpak Geami Wrap ’n Go™ metalen behuizing is ontworpen met duurzaamheid en flexibiliteit in het achterhoofd. Plaats het op de counter of monteer het aan de muur. Het systeem is eenvoudig te begrijpen, makkelijk in gebruik en door het compacte formaat eenvoudig op de balie te plaatsen. Er kunnen beugels worden toegevoegd voor tussenbladpapier, waardoor het oppervlak nog beter wordt beschermd. Er is een uniek gepatenteerd wrijving gebaseerd systeem ontwikkeld dat een constante kracht op de rol uitoefent.

Ranpak_Geami_Wrap_n_Go_Professional_equipment_assemblage

Effectieve samenwerking

In het engineeringproces zijn we begonnen met het definiëren van de producteisen. Denk hierbij aan het berekenen van de trekkracht en het optimaliseren van de positionering van onderdelen. In totaal zijn er 6 prototypes gemaakt. Het grote voordeel van een snelle samenwerking tussen ontwerpers en ingenieurs is de naadloze integratie van het mechanisme in de uiteindelijk ontworpen behuizing. Na het prototype hebben we de definitieve 2D-tekeningen verstuurd naar Ranpak en hen ondersteunt bij de ‘going to production’ fase.

Zijaanzicht_handleiding
Eenvoudig te installeren, gemakkelijk te gebruiken.

Waar ben je naar op zoek?