GBO_Innovation_makers_Logo_Zwart

In 8 stappen ontwikkelen wij
volgens een bewezen methode
producten van schets tot schap.

In 8 stappen ontwikkelen wij volgens een bewezen methode producten van schets tot schap.

01. Analyse

Onze systematische aanpak om tot een succesvol product te komen, begint als een ontdekkingsreis. We creëren met onze klant helderheid over de producteisen, wensen en ideeën, het merk en de markt. Met door ons ontwikkelde tools komen we tot een heldere briefing, inzicht in het DNA van het merk van de klant en de verdere aanpak.

Lees meer
02. Design

De tweede fase is de meest zichtbare. We maken schetsen, ontwikkelen concepten en vervaardigen de eerste modellen. Alles staat in het teken van creativiteit ten dienste van de opdracht. Ons multidisciplinaire team werkt gestructureerd en brengt steeds verslag uit. Zo houdt de klant zicht op de kosten en de kwaliteit.

Lees meer
03. Develop

Wij werken de definitieve keuzes in het CAD-systeem uit tot een 3D-productieontwerp. De adviserende engineer krijgt nu een sturende rol bij keuzes over constructie, materiaal en productiemethode. We combineren ruim 30 jaar van opgebouwde knowhow met parate kennis en hands-on ervaring voor het optimale resultaat.

Lees meer
04. Tooling

Wij maken in eigen huis prototypes met diverse 3D-printers om vast te kunnen stellen dat de productiebestanden gereed zijn voor het vervaardigen van de matrijstekeningen en de feitelijke productiematrijs.

Lees meer
05. Pre-productie

De eerste producten uit de matrijs krijgen een uitgebreide controle om te analyseren wat er nog verbeterd of geoptimaliseerd kan worden, waarbij we aanpassingen nauwkeurig documenteren. Alles staat in het teken van het oorspronkelijke doel: het gezamenlijk creëren van een succesvol product. De vloeiende samenwerking in dit proces realiseren we met productiepartners waarmee we vaak al meer dan 15 jaar samenwerken.

Lees meer
06. Productie

Wij houden altijd toezicht op de productie om te garanderen dat het design op de juiste manier wordt uitgevoerd. Audits en duidelijke kwaliteitsrapporten laten niets aan het toeval over, of het nu om 500 of een miljoen producten per jaar gaat. Onze productie-engineers staan hierover in nauw contact met onze opdrachtgevers.

Lees meer
07. Kwaliteitscontrole

Wij zien kwaliteit als een continu proces dat wij onafhankelijk dienen te controleren. Namens onze opdrachtgevers volgen wij alle productiestappen met aandacht voor productverbetering en kwaliteit, terwijl we ook de kostprijs blijven bewaken. Het is een investering in vertrouwen en vormt de basis voor een consistente kwaliteit van het product.

Lees meer
08. Logistiek

In deze fase profiteren we van onze ervaring met effectieve verpakkingen en logistieke trajecten. Ten tweede regelen we zaken als afhandeling bij de douane, containerbezetting en track & trace. Wij zorgen voor levering tot aan het gewenste distributiecentrum.

Lees meer
Onze complete werkwijze in één document
Wij creëren helderheid met de klant tijdens de analyse fase     •     Wij ontwikkelen concepten en houden de klant betrokken     •     Wij benutten onze kennis en ervaring voor optimale productieontwerpen     •     Wij maken prototypes in-house en begeleiden de productie     •     Wij controleren en documenteren de eerste producten voor optimalisatie     •     Wij houden toezicht en zorgen dat het design correct wordt uitgevoerd     •     Wij bewaken continu de kwaliteit en controleren de kostprijs     •     Wij zorgen voor effectieve verpakking en levering tot het distributiecentrum     •     
Hoe verloopt het eerste kennismakingsgesprek?

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek bespreken we jouw ideeën, doelstellingen en verwachtingen. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van jouw project en te bepalen hoe wij u het beste kunnen ondersteunen. Dit gesprek vormt vaak de basis om een offerte te kunnen maken waarin de aanpak, budget en planning aangeven worden. 

Neem contact op met Jeroen
Hoe gaan jullie om met startup bedrijven?

Wij hebben veel ervaring met het werken met startups en begrijpen de unieke uitdagingen die zij kunnen tegenkomen. We bieden flexibele en schaalbare oplossingen om hen te ondersteunen bij hun groei. GBO Innovation makers heeft zelf met het eigen product Kroonring en het eigen merk Ultimusician dezelfde fases doorgemaakt.

Jacques vertelt je graag meer
Hoe gaan jullie om met patenten en eventuele aanvragen van een patent?

Wij kunnen ondersteuning bieden bij het identificeren van mogelijke patenteerbare oplossingen en het aanvragen ervan. Onze experts werken nauw samen met patentadvocaten om ervoor te zorgen dat uw innovaties beschermd zijn.

Bij aanvang van het project maken we duidelijke afspraken over de intellectuele eigendomsrechten. In de meeste gevallen dragen wij de IP-rechten over aan de opdrachtgever, tenzij anders overeengekomen. De IP-rechten worden overgedragen zodra alle betalingsverplichtingen zijn voldaan. Lees meer over patentonderzoek in onze fase Analyse.

Naar analyse fase
Bieden jullie ook ondersteuning bij het vinden van leveranciers voor onderdelen of materialen?

Ja, wij bieden ondersteuning bij het vinden van leveranciers voor onderdelen of materialen. Met ons uitgebreide netwerk dat zich over meer dan 33 jaar heeft ontwikkeld en daarnaast onze locatie op Brightlands Chemelot Campus waar we profiteren van nieuwe materiaal ontwikkelingen en de aanwezige kennis. We vertellen er meer over in onze productie fase.

Naar productie fase
Bieden jullie ook workshops aan voor ons team?

Ja, we organiseren workshops zoals brainstormsessies en technische sessies die inspirerend zijn voor uw team. Deze sessies zijn bedoeld om jouw team te stimuleren en nieuwe inzichten te bieden. Ook kunnen we in een korte tijd inzoomen op jouw product en verbeteropties aangeven.

Interessante workshops: Inspiratie, Brainstorm, Duurzaamheid, Productie, Pitch deck, Gebruikersinzichten, Conceptvalidatie, Service design of Roadmap

Fabian vertelt je graag meer

Interview met Chrono Eyewear oprichter Toine Schoutens

Laat je inspireren door de inzichten van Toine’s revolutionaire benadering van lichttherapie. Samen met deze bevlogen ondernemer hebben we succesvol het volledige productontwikkelingsproces doorlopen.

Waar ben je naar op zoek?