GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Interactief game kussen

Met Pillo kan Iedereen gamen

Met Pillo kan iedereen gamen

Pillo_Hulan_interactief_kussen_lifestyle_medical_lijntekeningen

Project scope

Het project had als doel om een basaal, technisch prototype om te zetten in een verbeterd, aantrekkelijk product. Bijzondere aandacht ging uit naar hygiëne, de doelgroep (qua kleur, vorm en eenvoud), en het creëren van een veilige en huiselijke sfeer.

Impact

Pillo, een zacht en knuffelbaar kussen, heeft baanbrekende impact op de zorg voor mensen met Ernstige Meervoudige Beperkingen (EMB) in Nederland. Dit unieke product, welke bediend wordt met minimale druk, fungeert als een game controller en opent de deur naar interactieve spellen voor mensen met ernstige motorische beperkingen. Door de nauwe samenwerking met zorginstellingen is het hygiënische ontwerp een verrijking voor de doelgroep en de zorgmedewerkers.

Sector:
Pillo_Hulan_interactief_kussen_lifestyle_medical_product_render_2
Pillo_Hulan_interactief_kussen_lifestyle_medical_concept_schets

Slimme plaatsing van de drukknop

Het product vereist een aan/uit-knop, maar vanwege de beperkte capaciteit van de doelgroep om deze te bedienen, is een fysieke knop onpraktisch. Een traditionele knop zou de game-ervaring verstoren en verwarring veroorzaken. De oplossing is om de aan/uit-knop subtiel te integreren in het logo. Zowel het ontwerp als de engineering moeten hier rekening mee houden, met specifieke aandacht voor behuizing, PCB-plaatsing en materialisatie. Voor dit product produceren wij de kunststoffen delen.

Pillo_Hulan_interactief_kussen_lifestyle_medical_3D_Cad_tekening

Samantha van Garderen
Designer

“Tijdens dit project heb ik mij heerlijk kunnen verdiepen in de zoektocht naar de juiste materialisatie passend bij de zorg gerelateerde doelgroep. Daarnaast maakte het aansturen en het waarborgen van de eerste productie batches, samen met het aanspreekpunt zijn voor het jonge, gezellige en enthousiaste team, de ontwikkeling van Pillo extra leuk én divers.”

Met pillo kan iedereen Spelen zonder zorgen

Waar ben je naar op zoek?