GBO_Innovation_makers_Logo_Zwart

Lifestyle & Medical

Lifestyle & Medical

Lifestyle & Medical

Technologische innovaties transformeren de lifestyle- en medical sector met draagbare apparaten en data gedreven producten die, makkelijk te reinigen zijn, die mobiliteit vergroten en veiligheid en efficiëntie verbeteren.

Robotica in de zorg     •     Draagbare apparaten     •     Gezondheid monitoren op afstand     •     Steeds slimmere producten     •     
Onze visie
EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_visual
Onze impact
EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_prototpying-4
Onze visie

Dankzij technologische innovaties en een groeiende focus op gezondheid en welzijn is er de laatste jaren veel vooruitgang in de lifestyle- en medical sector geboekt. Opvallende trends omvatten draagbare apparaten, het op afstand monitoren van gezondheid en de integratie van electronica. Dit met een algemene focus op technologieën die mobiliteit en onafhankelijkheid ondersteunen. Deze ontwikkelingen zijn onderhevig aan voortdurende veranderingen met een groeiende nadruk op een meer persoonlijkere aanpak.

Onze impact

Wij transformeren de lifestyle- en medical sector met hightech producten voorzien van data-analysemogelijkheden. Wij ontwikkelen eenvoudig te bedienen en makkelijk te reinigen producten die het personeel ontzorgen en daarmee bijdragen leveren aan een efficiëntere werkomgeving. Daarnaast ontwikkelen wij sociale alarmering producten, wat de veiligheid en welzijn van gebruikers verbetert en die zorgen voor een hogere kwaliteit van zorg en gemak in dagelijks gebruik.

Uitdagingen in de sector

Ontwikkel een consumentenproduct voor de Aziatische markt

Holst Centre en Imec zijn klanten waar we een langdurige relatie mee hebben opgebouwd. Regelmatig verzorgen wij voor hen diverse ontwikkelingsuitdagingen met betrekking tot “high-end wearables”. Het meest recente project is de realisatie van een EEG headset gericht op de Koreaanse markt. Met Mood 8 staat er een “state-of-the-art” 0-serie (van 1000 stuks) die voldoet aan de gestelde producteisen. Denk hierbij aan: geoptimaliseerde verstelbaarheid, het verbeteren van draagcomfort en de naadloze interactie tussen de drager en de geïntegreerde technologie. Een perfect voorbeeld van (klein-) serie productie onder verantwoordelijkheid van GBO Innovation makers.

Bekijk deze innovatie
Maak lichttherapie voor iedereen toegankelijk

Licht expert en Propeaq-oprichter Toine Schoutens wil lichttherapie beschikbaar maken voor iedereen, met een draagbare oplossing: een modern ogende bril met ingebouwde technologie en een bijhorende app. Binnen een half jaar is een idee vertaald naar een door ons geproduceerd product. In de tweede generatie zijn extra kostenvoordelen behaald en is een OEM-versie mogelijk gemaakt. Propeaq heeft met de eerste en tweede generatie bril een stevige positie als innovator kunnen veroveren in marktsegmenten waar kwaliteit van leven en (sportief)resultaat zwaar tellen.

Bekijk deze innovatie
Gamen met een meervoudige lichamelijke en/of verstandelijke beperking

Hulan ontwikkelt gebruiksvriendelijke producten voor mensen met een meervoudige handicap en/of verstandelijke beperking. Hun innovatieve Pillo-kussen maakt het mogelijk voor iedereen om te gamen, ongeacht hun beperkingen. Hulan stelde ons de vraag: ontwerp een nieuwe look voor het Pillo kussen met hygiënische eigenschappen en de juiste selectie van materialen zodat het product in grote serie geproduceerd kan worden.

Bekijk deze innovatie
Robotica in de zorg     •     Draagbare apparaten     •     Gezondheid monitoren op afstand     •     Steeds slimmere producten     •     
Wij maken impact
in relevante sectoren
Innovaties in de sector

Waar ben je naar op zoek?