GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Jam en honing dispenser

You gotta pump it up

You gotta pump it up

Menz_and_gasser_jam_in_jar_packaging_and_dispensing_lijntekening

Project scope

Ontwikkel een elegante en duurzame dispenser voor jam en honing met behoud van de traditionele waarden terwijl functionaliteit wordt geoptimaliseerd. De uitdaging ligt in het ontwerpen van een intuïtief systeem voor onderhoud en een eenvoudig verwijderbare pomp voor het snel bijvullen tijdens het drukke ontbijtbuffet.

Impact

De JAM in JAR, ontwikkeld voor Menz en Gasser, heeft een significante impact gehad op het verminderen van wegwerpverpakkingen in hotels en horeca. Met de duurzame honing- en jamdispenser is er een volwaardig alternatief voor de wegwerp verpakking geïntroduceerd.

Sector:
Menz_and_gasser_jam_in_jar_packaging_and_dispensing_product_render-3

Merkidentiteit bepalen

Het project startte met een grondige Concept Card-sessie om de merk- en product-identiteit te bepalen en de designrichting vast te leggen. We vulden de analyse aan met moodboards en de belangrijkste ontwerpprincipes, waardoor een solide basis ontstond voor de verdere projectontwikkeling met focus op de combinatie van een traditioneel product in een moderne toepassing.

Menz_and_gasser_jam_in_jar_packaging_and_dispensing_concept_cards

Naadloze aansluiting

De uiteindelijke creatie van JAM in JAR werd ondersteund met een grondig gebruikersonderzoek. Het proces omvatte de creatie van ideeënschetsen en de verwerking van feedback, waardoor het uiteindelijke design met de praktische details, zoals het snel verwijderbare interne pompontwerp, ontstonden. Deze aanpak garandeert een product dat naadloos aansluit op de behoeften en verwachtingen van zowel de gebruiker als de klant.

Menz_and_gasser_jam_in_jar_packaging_and_dispensing_engineering_exploded_view
De duurzame aanpak is net zo overtuigend als het ontwerp

Waar ben je naar op zoek?