GBO_Innovation_makers_Logo_Zwart

Packaging & Dispensing

Packaging & Dispensing

Packaging & Dispensing

Wij transformeren de packaging- en dispensing markt met duurzame, innovatieve ontwerpen en monomaterialen, die afval verminderen en bijdragen aan een circulaire economie en milieuvriendelijke toekomst.

Minimal design     •     Interactieve verpakkingen     •     Natuurlijke materialen     •     Circulariteit     •     Milieubewuster     •     Internet of Things (IoT)     •     
Onze visie
Haval_circulware_packaging_Dispensing_product_op_zwart
Onze impact
Meewerk_stage_product_designer_Ontwerpbureau_schetsen
Onze visie

Om aan de behoeften in de markt te voldoen, is nauwe samenwerking nodig tussen onze verpakkingsontwerpers, fabrikanten en leveranciers. Continue innoveren en diepgaand inzicht van consumentenvoorkeuren zijn essentieel om de veranderende markt te bedienen. Het evenwicht tussen duurzaamheid, productbescherming en kostenefficiëntie is complex maar zeer cruciaal.

Onze impact

Wij transformeren de packaging- en dispensing markt door materiaalreductie en duurzaamheid te bevorderen. Door gebruik te maken van monomaterialen en hervulbare oplossingen, verminderen we afval en milieu-impact. Innovatieve ontwerpen en technologieën ondersteunen efficiënter gebruik van materialen, waardoor verpakkingen duurzamer worden en bijdragen aan een circulaire economie, wat essentieel is voor een milieuvriendelijke toekomst.

Uitdagingen in de sector

Ontwikkeling van een duurzaam serviesgoed

Sinds 3 juli 2021 is de Europese Single-Use Plastics (SUP) richtlijn van kracht, die tot doel heeft zwerfvuil te verminderen en de aarde gezonder te maken. Producten voor eenmalig gebruik zoals plastic rietjes, bekers, bestek worden hierbij verboden. Een alternatief zijn wegwerpartikelen van andere materialen zoals karton of bamboe. Maar wat als we gaan voor een herbruikbaar alternatief dat ook na veelvuldig gebruik nog steeds 100% gerecycled kan worden? Zo houden we grondstoffen in de keten, voorkomen we verspilling en verminderen we onze CO2-uitstoot.

Met Circulware biedt Haval een alternatief voor wegwerpservies. De serie Circulware omvat producten gemaakt van PP. Het gaat zeker 125 (was-) cycli mee en is 100% recyclebaar. Na het laatste gebruik kunnen de producten worden ingezameld en opnieuw worden gerecycled om nieuwe producten te maken. Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze groene en circulaire oplossing in de cateringindustrie die de nieuwe standaard gaat worden.

Bekijk deze innovatie
Een stevige stap in de richting van het verminderen van wegwerpplastic

Ons projectteam stond voor de uitdaging om voor het Italiaanse Menz and Gasser een jam en honing dispenser te ontwikkelen die een significante impact heeft op het verminderen van wegwerpverpakkingen in de hotel- en vrijetijdsindustrie. Naast de duurzame doelstellingen was het zorgdragen voor een stijlvolle en hoogwaardige presentatie die bijdraagt aan een positieve gastervaring een ander belangrijk focuspunt.

Bekijk deze innovatie
Verfijnde aanpassingen aan de dop van de iconische Heinz Ketchup fles

Heinz bracht ons een duurzame uitdaging: ontwikkelen van een milieuvriendelijke dop voor Heinz ketchupflessen, met een sterke focus op het gebruik van mono-materiaal en verbeterde recyclebaarheid. Onze uitdaging lag vooral in het leveren van een volledig getest en schaalbaar product dat voldoet aan de hoge kwaliteits- en duurzaamheidseisen van Heinz, en dat significant bijdraagt aan de vermindering van milieubelasting door verbeterde recyclebaarheid en vermindering van materiaalgebruik.

Bekijk deze innovatie
Minimal design     •     Interactieve verpakkingen     •     Natuurlijke materialen     •     Circulariteit     •     Milieubewuster     •     Internet of Things (IoT)     •     
Wij maken impact
in relevante sectoren
Innovaties in de sector

Waar ben je naar op zoek?