GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Duurzame dop

Ontwikkeling aan de iconische heinz fles

De Bekroonde dop van Heinz

Heinz_duurzame_dop_packaging_en_dispensing_scope_tekening

Project scope

Heinz lanceert een milieuvriendelijke dop voor ketchupflessen, ontworpen met een focus op mono-materiaal en verbeterde recyclebaarheid. Het proces omvat conceptontwikkeling, prototyping, en productietests inclusief matrijsproductie en functionele testen. 

Impact

Het innovatieve doseringssysteem voor de beroemde tomatenketchup, zorgt voor nauwkeurig doseren en minimaliseert afval. De dop, met het iconische Heinz keystone vormelement, bevordert maakbaarheid en elimineert het gebruikt van siliconen onderdelen.

Sector:
Heinz_duurzame_dop_packaging_en_dispensing_product_render_3

Langdurige ontwikkelingspartner

Als langdurige ontwikkelingspartner van Heinz hebben we meerdere succesvolle projecten afgerond. Door nauwe samenwerking met het Heinz-innovatieteam zorgen we ervoor dat de projecten goed gebalanceerd zijn tussen design, engineering, timing en budget.

Heinz_duurzame_dop_packaging_en_dispensing_blauwe_lijn_schetsen

De bekroonde dop op de nieuwe iconische ketchup fles van Heinz

Bij het ontwerp ligt de nadruk op het gebruik van één materiaal en daarmee het optimaal kunnen recyclen na gebruik. Na jaren van toegewijd onderzoek, ontwikkeling en uitgebreide tests heeft deze innovatie een erkenning gekregen bij de Sustainability Awards 2023 van Packaging Europe.

Heinz_duurzame_dop_packaging_en_dispensing_artikel_geschiedenis
ontworpen met een focus op mono-materiaal

Waar ben je naar op zoek?