GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

V3.1 demonstrator

Een klasse apart

Hoogstaande technologie etaleren

Sekisui_demonstrator_car__Mobility_infrastructure_lijntekening_voorlicht

Project scope

Sekisui is wereldwijde marktleider als het gaat om functionele folies in autoglas. Het bedrijf heeft echter meerdere divisies die elk met hun innovatieve benadering diverse segmenten bedienen. GBO is gevraagd een automotive technologie platform te creëren welke het mogelijk maakt om diverse baanbrekende nieuwe technologieën in een praktische setting te presenteren. Hiervoor is een demo auto ontwikkeld. Zowel het design als de engineering en tevens de bouw is door GBO uitgevoerd.

Impact

Het platform kan voortdurend aangepast worden aan de laatste technologieën op automotive gebied en is reeds diverse malen succesvol ingezet als demonstratiemodel bij de bekende automerken op locatie. De aanpassingen betreffen soms het exterieur, waarbij bijvoorbeeld een ander dak wordt ingepast en soms worden interieur delen gemodificeerd. Hierbij is bijvoorbeeld het glazen transparante dashboard een grote blikvanger.

Sector:
Sekisui - Demonstrator Car - Headlight Unit (on).0
Sekisui_demonstrator_car__Mobility_infrastructure_unieke_sportwagen

Belangrijkste ontwerpuitdaging

Een van de belangrijkste ontwerpuitdagingen betrof de eis dat het een 4 deurs hatchback model moest zijn dat passend is het hedendaagse tijdsbeeld. Dit om de acceptatie van de technologie te vergroten. Omdat Sekisui aan diverse OEM automerken levert mag er geen design element gebruikt worden dat refereert aan een bestaand automerk.

Verder is het design onafhankelijk ontwikkeld van een eventuele aandrijflijn. Elektrisch of benzine mag geen rol spelen in het design. Met deze en andere gegevens is een autodesign ontwikkeld met alle hedendaagse kenmerken en voorzien van de nieuwste technologieën, doorgevoerd in diverse interieur en exterieur delen.

Sekisui_demonstrator_car__Mobility_infrastructure_schets_auto_op_wit

Jacques Gramser
Director / Partner

“Naast het ontwerp en de bouw van dit project functioneerde wij ook op als projectmanager. Het project is een sterk voorbeeld van onze kracht als full-service ontwerpbureau. Het volledige ontwikkelingsproces is door ons gerealiseerd. Hierdoor hebben wij de (verplichte) vertrouwelijkheid tijdens het proces kunnen waarborgen. Afgezien van de stoelen en wielen, is alles wat op de auto zichtbaar is exclusief ontworpen voor dit voertuig. Het maakt dit tot het meest uitdagende project van de afgelopen jaren!”

het meest uitdagende project van de afgelopen jaren!

Waar ben je naar op zoek?