GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Erwin van Limpt, eigenaar van Haval vertelt over de waarde van design

Interview met Erwin van Limpt, CEO Haval

Gestart als friettent, uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van disposables en verpakkingen voor de food-industrie. Van trendvolgend naar trendsettend. De vader van Erwin van Limpt heeft Haval in 1984 opgericht. Erwin kwam er in 1993 bij en samen hebben ze Haval op de kaart gezet. We spreken Erwin van Limpt over het ondernemerschap, innovatie en de rol van GBO Innovation makers in dit geheel.

Wie is Erwin van Limpt?

Erwin omschrijft zichzelf als een eigenzinnige ondernemer die kijkt naar mogelijkheden. Hij gaat graag efficiënt te werk en wil graag met zo min mogelijk inspanning, het maximale resultaat behalen. Erwin kijkt naar trends en ontwikkelingen en streeft naar een steeds beter resultaat. Hiervoor werkt hij graag samen, want volgens hem bereik je samen meer dan alleen.

Ontstaan van Haval

Haval is ooit gestart als friettent. Een toenmalige vaste klant had een spuitgietmachine over die niet gebruikt werd. Zo is het balletje gaan rollen. Familie van Limpt startte met het produceren van hun eigen frietvorkjes. Al snel melde gerenommeerde horeca groothandels zich voor de producten. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Haval produceert op dit moment jaarlijks 600 miljoen producten voor de foodmarkt. De focus is van kunststof en single-use producten, is verschoven naar duurzame producten en processen.

Haval_circulware_packaging_Dispensing_product_op_zwart

Met Circulware zet Haval een nieuwe standaard neer in de markt.

Oorsprong van onze samenwerking

De samenwerking met GBO Innovation makers is ongeveer 30 jaar geleden begonnen. Samen iets moois ontwikkelen zit al jarenlang in ons DNA. Vanuit de drijfveer om een steeds beter en mooier product te ontwikkelen, sloeg ik de handen in een met GBO Innovation makers. Het is uitgegroeid tot een langdurige samenwerking.

Waarom hecht jij als ondernemer waarde aan design en innovatie?

Vroeger was mijn vader een trouwe volger. Hij keek goed om zich heen om te zien wat er zich op de markt afspeelt. Vervolgens probeerde we zulke nieuwe ontwikkelingen ook uit, maar dan sneller, slimmer en goedkoper. Onze markt is erg gericht op prijs. Stel alle producten kosten 10 euro, dan kiest men het mooiste of meest bijzondere product. Het ontwikkelen van een bijzonder product doe je niet door iets na te maken. Wij zijn altijd op zoek naar innovaties.

Wat vind je zo fijn aan de samenwerking met GBO?

GBO begrijpt de klant van Haval heel goed, hierdoor kunnen we efficiënt te werk gaan. Na een samenwerking van 30 jaar weet je wat je aan elkaar hebt. Tijdens onze meetings schetsen de designers van GBO al tijdens het gesprek hun ideeën op papier. Hierdoor ontstaat er heel snel al een beeld of visie die we voor ogen hebben. Het versnelt het ontwikkelingsproces enorm.

Haval
Circulware - Recyclebaar servies
Interview_met_wim_van_cuijk_carezzo_ondernemen_in_de_agri_sector

Samen een succesvol product ontwikkelen?

Wij staan bekend om onze bijzondere ontwerpen, waarmee we al veel gerenommeerde designprijzen hebben gewonnen. We ontwikkelen producten met de juiste keuzes van materialen en constructies. Met kennis van de nieuwste technologie en altijd met aandacht voor mens en milieu.

Waar ben je naar op zoek?