GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Recyclebaar servies

De Oplossing voor voor wergwerpplastic

alternatief voor plastic afval

Haval_circulware_packaging_Dispensing_lijntekening

Project scope

Per 1 juli 2023 mag je wegwerpkoffiebekers en single use voedselverpakkingen niet meer gratis verstrekken. Niet veel later volgde er een totaalverbod. Groothandels, cateraars, horecazaken en evenementenbureaus zijn volop op zoek naar alternatieven voor disposables. Met Circulware lanceren we een compleet herbruikbare lijn serviesgoed en voedselverpakkingen van kunststof: duurzaam en recyclebaar.

Wij zijn verantwoordelijk voor ontwerp, engineering en productiesupervisie.

Impact

Sinds de introductie, ruim voor de invoering van nieuwe regelgeving, zijn de producten omarmd door diverse partijen. Groothandels, koffiebedrijven, festivals en zelfs voetbalstadions hebben het concept ingevoerd en gebruiken succesvol Circulware als het nieuwe horecasysteem.

Door circulair te gaan besparen we duizenden tonnen aan virgin grondstoffen en 85% CO2 ten opzichte van single use verpakkingen.

Sector:
Haval_circulware_packaging_dispensing_product_render

Modulair ontwerp

Circulware verpakkingen bestaan uit twee gelijke delen met een handig (gepatenteerd) kliksysteem. Het modulaire ontwerp kan dus dienen als bak en deksel. In het ontwerpproces is rekening gehouden met ideale reinigingsmogelijkheden en een aantrekkelijke uitstraling.

Het kunststoffen alternatief voor wegwerpserviesgoed bestaat uit kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigd uit (biobased) PP. De producten zijn meer dan 125 keer (her)bruikbaar. Alle producten uit de range zijn 100% recyclebaar. Na de laatste cyclus wordt het product ingezameld om vervolgens weer te recyclen.

Haval_circulware_packaging_Dispensing_eerste_schets_productidee

Volledig in Nederland geproduceerd

De herbruikbare verpakkingen voor maaltijden en snacks bestaan uit verschillende kleuren en maten. Circulware bestaat uit twee gelijke delen met een handig kliksysteem. Het product wordt volledig in Nederland geproduceerd.

Haval_circulware_packaging_Dispensing_product_foto_op_witte_achtergrond
Samen iets moois ontwikkelen zit al jarenlang in ons DNA

Waar ben je naar op zoek?