GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Koelvitrine

Het koelmeubel van de toekomst

koelmeubel van de toekomst

Royal_smeva_Arrondi_professional_equipment_koelvitrine_lijntekening

Project scope

Na grondig onderzoek van de huidige producten door het interviewen van winkelmanagers, winkelpersoneel en gebruikers, en het observeren van winkeliers en hun gedrag, hebben we veel aandachtspunten gevonden voor een toekomstig product. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de introductie van Arrondi, het nieuwe volledig gesloten koelmeubel van Smeva.

Onze innovatie presenteert zich als een eiland, volledig met glas gesloten en zichtbaar vanuit alle hoeken met een elegante doorkijk. Dit alles zonder concessies te doen aan het beschikbare volume. Het meest baanbrekende aspect is de koelende luchtstroom die vanuit de dragende middenconsole circuleert.

Impact

In een wereld waar het essentieel is om voortdurend te zoeken naar duurzame oplossingen, onderscheidt de Arrondi zich van bestaande koelsystemen. Het gebruik van duurzame koeltechnieken vermindert het energieverbruik en daarmee de CO2-voetafdruk.

Sector:
Royal_smeva_Arrondi_professional_equipment_product_render_2

Ideale kijkhoogte

Het ontwerpteam (Smeva/GBO) heeft intensief onderzoek verricht naar de ideale kijkhoek voor gebruikers en heeft zelfs virtual reality toegepast om de ultieme winkelbeleving te simuleren. Het resultaat is een product dat niet alleen functioneel en efficiënt is, maar ook naadloos aansluit op de behoeften van de winkelende klanten.

Royal_smeva_Arrondi_professional_equipment_koelvitrine_gebruikerstest_kijkhoogte

Productie van de onderdelen

Naast de uitgebreide samenwerking tijdens het proces hebben we ons ook beziggehouden met de productie van enkele kritieke onderdelen, zoals de deurgreep en hoekstuk, met behulp van spuitgiettechnologie. Een techniek die buiten de comfortzone van Smeva ligt, maar voor ons nauwelijks geheimen kent.

We hebben de greep ontworpen in een tweecomponenten spuitgietoplossing, waardoor een hoogwaardige afwerking mogelijk is in zowel mat als glans met daarnaast een TPU aan de binnenkant voor de benodigde grip en een comfortabel gevoel. Naast de deurgreep produceren we ook de hoekstukken waarin de gebogen dubbelglas panelen geborgd worden.

Royal_smeva_Arrondi_professional_equipment_koelvitrine_engineering_greep
een gesloten 'eiland' voor gekoelde versproducten

Waar ben je naar op zoek?