GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

EEG Headset

Draagbare innovatie

Draagbare innovatie

EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_2D_tekening

Project scope

Geïnspireerd door The Brain Melody, (het eerste Imec product dat hersengolven omzet in muziek) is de EEG headset Mood 8 het product dat volledig voldoet aan Imec’s normen voor professionele wearables, met nadruk op reinigbaarheid en robuustheid. Onze geïntegreerde aanpak resulteert in een functionele en visueel aantrekkelijke EEG-headset, waarbij elektroden altijd optimaal contact maken met het hoofd van de gebruiker.

Impact

Met Mood 8 introduceert Imec een revolutionair EEG-headsetontwerp dat specifiek is gericht op de Koreaanse markt. Het prototype biedt aanzienlijke verbeteringen in ergonomie en elektronische connectiviteit, wat resulteert in een positieve impact op de gebruikerservaring en een belangrijke vooruitgang in EEG-headsetontwikkeling.

Sector:
EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_product_render_vrijstaand

Consumentvriendelijke uitstraling

Specifiek ontworpen voor de Koreaanse markt, ondersteunt door een antropometrische studie voor optimale pasvorm op diverse hoofdvormen. Het design behoudt een consumentvriendelijke uitstraling, met geoptimaliseerde verstelbaarheid en ergonomie voor een brede doelgroep.

EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_concept_schets

Testen van prototypes

Door veelvuldig gebruik te maken van onze diverse 3D-printers kunnen we snel en effectief prototypes maken van onder andere flexibel materialen. Bij de engineering lag de uitdaging vooral in het integreren van de flexibele printplaten in de behuizing. Voor maximaal comfort en optimale signaalkwaliteit hebben we een geheel nieuw innovatief verstelsysteem ontworpen.

EEG_Headset_Imec_lifestyle_and_medical_3D_CAD
De prachtige dynamiek van samenwerken

Waar ben je naar op zoek?