GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Modulaire ventilatie-oplossing

Hoge demping van lage frequenties

Hoge demping van lage frequenties

Sector_building_Merford_noisetrap_blox_lijntekening

Project scope

Het project NoiseTrap Blox omvatte het ontwerpen van een modulaire, compacte ventilatie-oplossing met hoogwaardige geluidsdemping in lage frequenties. Belangrijke aspecten waren een gebruiksvriendelijk onderling kliksysteem, diverse montagemogelijkheden, en het gebruik van recyclebaar, polypropyleen dat kleurvast en UV-bestendig is. Het doel was een effectieve en duurzame geluiddempende oplossing voor diverse binnen- en buitenomgevingen.

Impact

NoiseTrap® Blox biedt een modulaire ventilatie-oplossing met uitzonderlijke geluidsdemping in lage frequenties. De compacte en lichtgewicht elementen kunnen geconfigureerd worden tot een akoestisch gevelelement, scherm of geluiddempende omkasting. Het gepatenteerde ontwerp is gebaseerd op bewezen geluiddempende technologie, wat optimale prestaties garandeert.

Sector:
Merford_noisetrap_blox_final_concept_render_3

Opbouw van het product

Eenvoud in design en gebruik zijn sleutelwoorden gebleken tijdens het ontwerpproces. Hierbij is veel aandacht gegeven aan bijvoorbeeld de configuratie van de binnenzijde waar het geluid wordt opgesloten in de Noisetrap. Daarnaast is de eenvoudige koppelbaarheid een belangrijk technische element in deze ontwikkeling geweest.

Merford_noisetrap_blox_concept-schets

Bastiaan Hemmes
Sr. Lead designer

“We hebben in een korte doorlooptijd een compleet ontwerpproces doorlopen. Onze focus lag op maakbaarheid, kostprijs, montagetijd en de geluidsreducerende werking van het ontwerp. Met trots kijk ik terug op het resultaat.”

Merford_noisetrap_final-render
Modulaire ventilatie met een milieubewust design

Waar ben je naar op zoek?