GBO_Innovation_makers_Logo_Zwart

Building & Energy

Building & Energy

Building & Energy

Wij ontwikkelen geavanceerde producten voor de bouwindustrie met focus op energie-efficiëntie, klimaatbeheersing, draadloze connectiviteit en duurzaamheid waardoor wij montagetijden verkorten, recycling stimuleren en milieu-impact verminderen.

Modulair ontwerp     •     Internet of Things     •     Esthetische meerwaarde     •     Slimme steden en gebouwen     •     Integratie van robots     •     Geavanceerde materialen     •     
Onze visie
Merford_noisetrap_blox_render_building_energy_visie
Onze impact
Merford_noisetrap_blox_werkfoto_building_energy
Onze visie

Bij producten bestemd voor integratie in gebouwen staan uitdagingen zoals klimaatbeheersing, energie-efficiëntie, draadloze connectiviteit en architectonische compatibiliteit centraal. Wij hebben onze expertise(s) en kennis aanzienlijk uitgebreid en een reeds een substantiële bijdrage geleverd aan deze groeimarkt.

Onze impact

Wij zorgen voor reductie van energiegebruik en geluidsreductie te realiseren. Door innovatieve technieken worden montagetijden verkort en recycling gestimuleerd. Deze aanpak verhoogt efficiëntie en duurzaamheid in bouwprojecten, vermindert milieu-impact en bevordert een duurzame toekomst door hergebruik van materialen en optimalisatie van energieverbruik.

Uitdagingen in de sector

Ontwerp een modulaire en duurzame geluiddempende oplossing

Het project NoiseTrap Blox omvatte het ontwerpen van een modulaire, compacte ventilatie-oplossing met hoogwaardige geluidsdemping in lage frequenties. Belangrijke aspecten waren een gebruiksvriendelijk onderling kliksysteem, diverse montagemogelijkheden, en het gebruik van recyclebaar, polypropyleen dat kleurvast en UV-bestendig is. Het doel was een effectieve en duurzame geluiddempende oplossing voor diverse binnen- en buitenomgevingen.

Bekijk deze innovatie
In 3 maanden een elektronisch systeem omzetten naar een gebruiksvriendelijk product

Eurocom Group’s Open Care Connect revolutioneert de ouderenzorg door slimme integratie van eHealth, IoT en domotica. Het ecosysteem vereenvoudigt installatie met geïntegreerde kabels, biedt diverse uitbreidingsmogelijkheden en personaliseert technologie voor individuele zorgbehoeften. Compleet ontworpen voor een zorgvuldige en efficiënte ouderenzorg.

Bekijk deze innovatie
Maak van een alledaagse waterontharder een revolutionair productontwerp

Het project voor Limso had tot doel zowel functionaliteit als gebruikersvriendelijk voorop te stellen. Het ontwerp zorgt voor een veelzijdige toepassing in diverse omgevingen. Het benadrukt gebruikersgemak met een strategisch ontworpen opening voor het optimaal bijvullen van zout zonder te knoeien. Een ingebouwd LED-indicatiesysteem geeft inzicht in de status en informeert hiermee de gebruiker.

Bekijk deze innovatie
Modulair ontwerp     •     Internet of Things     •     Esthetische meerwaarde     •     Slimme steden en gebouwen     •     Integratie van robots     •     Geavanceerde materialen     •     
Wij maken impact
in relevante sectoren
Innovaties in de sector

Waar ben je naar op zoek?