GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

Lichttherapie bril

Begin energiek aan je dag

Begin energiek aan je dag

Lichttherapiebril_propeaq_lifestyle_and_medical_exploded_view_lijn

Project scope

Licht expert en Propeaq-oprichter Toine Schoutens wil lichttherapie beschikbaar maken voor iedereen, met een draagbare oplossing: een modern ogende unisex bril met ingebouwde technologie ondersteund met een app. Het GBO-Team heeft een modern ontwerp gerealiseerd met daarin de gepatenteerde technologie op het gebied van lichttherapie zorgvuldig verwerkt.

Impact

Propeaq heeft met een eerste en tweede generatie bril een stevige positie als innovator kunnen veroveren in markten waar kwaliteit van leven en (sportief) resultaat zwaar tellen.

De Lichtbril is een perfect voorbeeld van onze geïntegreerde aanpak van schets tot schap. Onze verantwoordelijkheid voor het geleverde eindproduct (inclusief verpakking) maakt dat wij en Propeaq spreken over een partnership waarbij we gezamenlijk werken aan het succes van het product. 

Sector:
Lichttherapiebril_propeaq_lifestyle_and_medical_product_foto

Een ware ontwerppuzzle

Het ontwerpen van een ‘facial-wearable’ is op zichzelf al een uitdaging. Factoren als verhouding, comfort en esthetiek krijgen extra betekenis. In dit geval kwam er een extra laag complexiteit bij: de integratie van elektronische componenten, waaronder een buigbaar circuit board, LED’s en een batterij. Het was een ware ontwerppuzzel om een verfijnd product te creëren met behoud van het gewenste sportieve en elegante ontwerp.

Lichttherapiebril_propeaq_lifestyle_and_medical_concept_sketch

Het ideale ontwerp

Om het draagcomfort van de bril te optimaliseren, is het ontwerp zorgvuldig afgewogen op het gebied van gewicht, volume, stijfheid en flexibiliteit. Het team heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om het ideale ontwerp te realiseren en heeft persoonlijk het comfort getest met diverse prototypes. Aansluitend zijn talloze modellen en prototypes beoordeeld door de geselecteerde gebruikersgroep.

Lichttherapiebril_propeaq_lifestyle_and_medical_flow_model
van eerste schets tot aflevering in de loods van Chrono Eyewear

Waar ben je naar op zoek?