GBO_Innovation_makers_Logo_Wit

CONSTRUCTIE SPEELGOED

Grenzeloos Bouwplezier

Grenzeloos Bouwplezier

Twickto_construction_toys_consumer_technische_tekening

Project scope

Twickto is het verhaal van een vader die op zoek was naar constructiespeelgoed voor zijn kinderen. Toen hij niet vond wat hij zocht, besloot hij zelf ontwerpen te maken. Zijn schetsen belandden echter in de kluis en werden vergeten. Twintig jaar later gebruikte zijn zoon deze schetsen om samen met ons een echt speelgoedmerk op te bouwen, gebaseerd op de creatieve visie van zijn vader.

De visie was dat het product volledig productie klaar moest zijn en een hoge kwaliteit uitstralen, zodat de start-up Twickto de bestaande marktleiders kon uitdagen met een product dat snel volumineuze objecten kan creëren en samen spelen bevorderd.

Impact

Binnen een jaar lag Twickto in meer dan 550 Nederlandse speelgoedwinkels. Internationale expansie volgde snel. Het won in 2018 de hoogst haalbare internationale design award: de iF GOLD Design Award. In datzelfde jaar was het ook genomineerd voor speelgoed van het jaar in Nederland.

Sector:
Twickto_construction_toys_consumer_product_render_graafmachine

Het ontwerpproces

Op basis van bestaande producten en patenten is de markt geanalyseerd. Daarbij bleek dat er nog steeds ruimte in de markt was voor Twickto. Een bezoek aan de internationale speelgoedbeurs in Neurenberg (BRD) was aanleiding om verder te gaan met verfijning van het concept. De combinatie van functionaliteit en design was de basis voor verschillende conceptrichtingen die zijn onderzocht en ontwikkeld. Het doel was om tien verschillende pakketten op de markt te brengen op diverse prijsniveaus.

Twickto_constructie_speelgoed_consumer_concept_schets

Lees het bijzondere verhaal achter het ontstaan van Twickto

Van een vader die zocht naar een nieuw soort constructiespeelgoed voor zijn kinderen naar een compleet nieuwe merk en een internationaal prijswinnend product.

Overlay-transparant-image Robin

Het ontwikkelingsproces

Verschillende concepten en prototypes op basis van ontwerpideeën zijn getest, geëvalueerd en verfijnd. Dit was mogelijk door de hulp van scholen, buitenschoolse opvang en particuliere huishoudens. Alle prototypen gedurende het proces zijn in onze eigen design studio vervaardigd met behulp van 3D-printers. Dit zorgt in de ontwikkelfase voor flexibiliteit om direct aanpassingen door te kunnen voeren, met behoud van de noodzakelijke vertrouwelijkheid.

Twickto_constructie_speelgoed_consumer_engineering_for_production

Twicktool

Voor het Twickto gereedschap: de Twicktool hebben wij de productie verzorgd. De Twicktool is vervaardigd uit de zinklegering Zamak conform NEN-specificaties en ABS kunststof. Dit robuuste gereedschap is van belang om bijzondere verbindingen met Twickto te maken.

Twickto_construcie_speelgoed_consumer_twicktotool_schets

Coherente stijl

Het consequente grafisch ontwerp verbindt alle producten, huisstijl en communicatie van Twickto. Zo’n coherente stijl brengt een duidelijke boodschap over. Alle activiteiten waren gericht op de introductie van het product op de speelgoedbeurs van Neurenberg (BRD). Daar presenteerde Twickto zich met succes.

Twickto_constructie_speelgoed_consumer_verpakkingsontwerp
TWICKTO WINT EEN INTERNATIONALE ONTWERPPRIJS

Waar ben je naar op zoek?